Metricio - Passion för IT

Metricio erbjuder IT-tjänster och konsulting inom driftsäkerhet och tjänsteövervakning.

Vår historia

Metricio grundades sommaren 2017 i Stockholm av kollegor inom IT-branschen som delade en idé om att erbjuda våra tjänster bättre och smartare.

Idén baserar sig på vår erfarenhet inom IT-service management och Business Service Management, de utmaningar vi stött på och hur man ser på området och teknologin.

Vi vill göra affärskritisk information lättillgänglig, lätt att förstå och något du kan agera på, allt detta utan att tumma på säkerhet.

Metricio erbjuder ett ramverk med modulariserade tjänster såsom IT-övervakning, dataanalys och smart notifiering.

Vårt mål är att göra dessa lösningar tillgängliga för alla, i vårt ramverk får du tillgång till dynamiskt skalbara funktioner anpassat efter behov.

Vi lägger stor vikt i att ha samarbetspartners nära oss, där bl.a. vi som businesspartner till IBM och medlem i Blue Alliance driver branschen framåt.  Målet är att ha ett kompetent affärsekosystem där alla har roligt och utvecklas. Ingen utmaning eller förfrågan ska vara svår för oss tillsammans med våra partners att svara på!

Vår vision är att vara en vägledande aktör med smarta och interaktiva lösningar för driftsäkerhet och tjänsteövervakning.

Vad vi jobbar med

Konsultverksamhet - Systemspecialister
Metricio erbjuder konsulter inom flertalet områden där de mest seniora konsulterna har uppnått högsta kompetensnivåerna för ramavtalsupphandlingar (nivå 5). Vi har många års erfarenhet inom IT-branschen och arbetar bra både självständigt och i grupp. Att våra konsulter har den absolut senaste kunskapen är viktigt för oss, därför låter vi våra konsulter höja sin kompetens regelbundet genom kurser och konferenser. Vi har några av de högst certifierade Tivoli Netcool konsulterna i Norden, faktum är att de är så högt certifierade att de skriver certifieringar för andra specialister! Våra konsulter sitter idag i Stockholm men har hela Norden som arbetsplats. Några av de produkter vi jobbar med är: IBM Tivoli Netcool, Linux, Unix, Databaser, Webbutveckling, etc.
Cert_IBM_Systems_Coloured_Small
Cert_IBM_Cloud_Coloured_Small
IBMTivoli_logo
Linux_Logo
Konsultverksamhet - Utvecklare

Metricio kan erbjuda fullstackutvecklare, webbutvecklare, mobilutvecklare med kompetens inom de flesta av de stora plattformarna. Våra utvecklare har erfarenhet att ta fram lösningar för både kundspecifika on-premise projekt och de stora Cloudplattformarna såsom IBM Cloud och Amazon AWS

Ett urval av de ramverk och plattformar som våra utvecklare behärskar: React / Redux, HTML, CSS/SASS, NodeJS, JavaScript, Android, IOS, MySQL MariaDB, MongoDB, WordPress, Java

docker_logo
nodejs-icon
aws-logo-transparent
IBM Cloud Logo
react_logo
Tjänster

Metricios tjänster är lätta att konsumera. ”Tänket” är från hur du installerar en App. Du kommer snabbt igång med grunderna där du får en överblick över funktioner och vilka processer som kan underlättas i din vardag. Därefter arbetar vi med behovsanpassning för dig som kund där våra konsulter är din rådgivare och arkitekt. I vårt modulära ramverk kan du lätt öka eller minska på funktioner och volymer.

Vilka vi jobbar med

Blue Alliance
BLUE Alliance är en grupp av företag där vi alla tror på kunskap, erfarenhet och utveckling! Alla medlemmar i BLUE Alliance är experter inom sina områden med ett tätt samarbete för att tillsammans kunna erbjuda delar eller hela datacenterlösningar på plats hos er, i molnet eller som en hybrid lösning. Alla medlemmar i BLUE Alliance är specialistcertifierade för att kunna erbjuda din organisation en optimal lösning. Vår gemensamma plattform i Blue Alliance är IBM.
Partnernätverk

Metricio arbetar i stora organisationer och företag där kraven är höga på rätt kompetens. I många fall räcker inte det, du behöver ha även ha rätt avtal och rätt kontakter.

Är du ett specialistbolag, egenföretagare eller vill kunna få tag i specifik kompetens till dina kunder eller projekt, hör av dig till oss!