Metricio - Passion för IT

Metricio erbjuder IT-tjänster och konsulting inom driftsäkerhet och tjänsteövervakning.

Vår historia

Med en gemensam vision och flera års erfarenhet från It-Service Management och Business Service Management grundades Metricio i Stockholm sommaren 2017. Redan då var idén lika tydlig som idag: att göra affärskritisk information tillgängligare, förståeligare och enklare
att snabbt agera på. Utan att tumma på säkerheten.
 
Idag erbjuder vi på Metricio ett ramverk av flera olika modulariserade tjänster inom IT-övervakning, dataanalysering och smart notifiering. Lösningarna finns tillgängliga för alla, oavsett verksamhet. Vilket innebär att det inom vårt ramverk också finns plats för dynamisktskalbara funktioner anpassade efter just ert behov.
 
Våra samarbetspartner står oss nära och som businesspartner till IBM och som medlemmar i BLUE Alliance bidrar vi till att kontinuerligt driva IT-branschen framåt. I ett kompetent affärsekosystem är ingen utmaning eller förfrågan varken för stor eller för svår; och vi strävar ständigt efter att vara en vägledande aktör med smarta och interaktiva lösningar gällande driftsäkerhet och tjänsteövervakning.

Vad vi jobbar med

Konsultverksamhet - Systemspecialister inom Övervakning och Cloud

Metricio erbjuder konsulter inom flertalet områden där de mest seniora konsulterna har uppnått högsta kompetensnivåerna för ramavtalsupphandlingar (nivå 5). Vi har många års erfarenhet inom IT-branschen och arbetar bra både självständigt och i grupp.

Att våra konsulter har den absolut senaste kunskapen är viktigt för oss, därför låter vi våra konsulter höja sin kompetens regelbundet genom kurser och konferenser.

Vi har några av de högst certifierade Tivoli Netcool konsulterna i Norden, faktum är att de är så högt certifierade att de skriver certifieringar för andra specialister!

Våra konsulter sitter idag i Stockholm men har hela Norden som arbetsplats.

Några av de produkter vi jobbar med är: IBM Tivoli Netcool, Linux, Unix, Databaser, Webbutveckling, Zabbix etc.

Cert_IBM_Systems_Coloured_Small
Cert_IBM_Cloud_Coloured_Small
IBMTivoli_logo
Linux_Logo
Konsultverksamhet - Utvecklare

Metricio kan erbjuda fullstackutvecklare, webbutvecklare, mobilutvecklare med kompetens inom de flesta av de stora plattformarna. Våra utvecklare har erfarenhet att ta fram lösningar för både kundspecifika on-premise projekt och de stora Cloudplattformarna såsom IBM Cloud och Amazon AWS

Ett urval av de ramverk och plattformar som våra utvecklare behärskar: React / Redux, HTML, CSS/SASS, NodeJS, JavaScript, Android, IOS, MySQL MariaDB, MongoDB, WordPress, Java

docker_logo
nodejs-icon
aws-logo-transparent
IBM Cloud Logo
react_logo
Tjänster

Metricios tjänster är lätta att konsumera. ”Tänket” är från hur du installerar en App. Du kommer snabbt igång med grunderna där du får en överblick över funktioner och vilka processer som kan underlättas i din vardag. Därefter arbetar vi med behovsanpassning för dig som kund där våra konsulter är din rådgivare och arkitekt. I vårt modulära ramverk kan du lätt öka eller minska på funktioner och volymer.

Vilka vi jobbar med

Blue Alliance
Samtliga medlemmar i BLUE Alliance är specialistcertifierade experter inom sina områden för att alltid kunna erbjuda optimala lösningar för just din verksamhet. Vi för ett tätt och frekvent samarbete för att tillsammans kunna erbjuda delar eller hela datacenterlösningar på plats hos er, i molnet eller som hybridlösning.
Partnernätverk

Metricio arbetar i stora organisationer och företag där kraven är höga på rätt kompetens. I många fall räcker inte det, du behöver ha även ha rätt avtal och rätt kontakter.

Är du ett specialistbolag, egenföretagare eller vill kunna få tag i specifik kompetens till dina kunder eller projekt, hör av dig till oss!